Tips & Tricks, Fashion

Εταιρική ταυτότητα: 3 ιδέες για το design

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κληθείτε να καθορίσετε όταν ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση είναι η εταιρική ταυτότητα που θέλετε να δημιουργήσετε. Η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης θυμίζει λίγο την ταυτότητα ενός ανθρώπου. Αφορά όλα όσα καθιστούν την επιχείρησή σας αναγνωρίσιμη για τους πελάτες σας. Είναι ουσιαστικά η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους όταν την σκέφτονται. Το design παίζει κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας δυνατής εταιρικής ταυτότητας και είναι αυτό στο οποίο θα δώσουμε τη μεγαλύτερη βάση εδώ.

Εταιρική ταυτότητα: ένας σύντομος ορισμός

Η εταιρική ταυτότητα συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Από την κουλτούρα της επιχείρησής σας, μέχρι και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνεί τα μηνύματά της στο κοινό της. Και, φυσικά, το design. Με τη σειρά του το design περιλαμβάνει το λογότυπό σας, τα fonts που χρησιμοποιείτε, εκτυπώσεις, ακόμη και την εταιρική ενδυμασία των υπαλλήλων σας. Σε ό,τι αφορά την εταιρική ταυτότητα, λοιπόν, όλα τα οπτικά στοιχεία που καθιστούν την επιχείρησή σας αναγνωρίσιμη και συνθέτουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα για αυτήν είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να σχεδιάζονται με προσοχή.

Τα στοιχεία του design

Το design μιας εταιρικής ταυτότητας περιλαμβάνει πολλά στοιχεία και εφαρμόζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εμείς θα αναφέρουμε εδώ μερικά από τα πιο βασικά στοιχεία που μας αφορούν, αλλά και μερικές επιλογές για το τι μπορείτε να κάνετε με τις εκτυπώσεις.

  1. Λογότυπο

Το λογότυπο είναι το πιο σημαντικό και το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο του brand σας. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι ευανάγνωστο και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλά διαφορετικά συνοδευτικά χρώματα.

  1. Χρώματα

Τα χρώματα του brand σας, συνήθως προκύπτουν από το λογότυπο, αλλά δεν χρειάζεται να σας περιορίσουν. Μπορείτε να βρείτε και άλλα χρώματα που κολακεύουν τα βασικά για να τα συνοδεύσουν. Είναι σημαντικό να διαλέξετε τα χρώματα που σας αρέσουν, αλλά να θυμάστε πως κάθε χρώμα έχει και μια διαφορετική επίδραση στο κοινό.

  1. Fonts

Ta fonts ή τα τυπογραφικά στοιχεία που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι ευανάγνωστα· να μην κουράζουν το μάτι. Πρέπει να χρησιμοποιείτε σταθερά τα ίδια fonts, όπως πρέπει να χρησιμοποιείτε και τα ίδια χρώματα όπου και αν τα εφαρμόζετε.

Τι μπορείτε να κάνετε…

Για να εμπλουτίσετε την εταιρική σας ταυτότητα μπορείτε να κάνετε διάφορες εκτυπώσεις, βάσει των στοιχείων του brand σας.

  1. Επαγγελματικές κάρτες

Οι επαγγελματικές κάρτες με το λογότυπό σας και τα χρώματα του brand σας, είναι απαραίτητο στοιχείο για την εταιρική ταυτότητα κάθε επιχείρησης. Είναι ένας εύκολος και πιο προσωπικός τρόπος για να δώσετε τις πληροφορίες σας είτε σε άλλους επαγγελματίες του χώρου σας είτε σε δυνητικούς πελάτες. Στις Επαγγελματικές κάρτες απαραίτητο ρόλο παίζει ο σχεδιασμός , όπου παρέχουμε Γραφίστες για αυτό το λόγο. Κάθε σχεδιασμός Επαγγελματικής κάρτας είναι διαφορετικός και μοναδικός, με βάση την εικόνα της επιχείρησή σας.

  1. Επαγγελματική ένδυση

Για να παρουσιάζετε μια επαγγελματική εικόνα στους πελάτες σας, είναι σημαντικό οι υπάλληλοί σας να είναι κατάλληλα ντυμένοι. Η επαγγελματική ένδυση συμβάλλει επίσης στο να νιώθουν οι υπάλληλοι πως είναι μέλη μιας ομάδας, ενώ τους εμπνέει υπευθυνότητα. Γνωρίζουν πως όσο φορούν το λογότυπο και τα χρώματα της επιχείρησης ουσιαστικά την αντιπροσωπεύουν και άρα πρέπει να παρουσιάζουν μια σωστή, επαγγελματική εικόνα. Σε ό,τι αφορά την εταιρική ενδυμασία μπορείτε να κάνετε διάφορες επιλογές:

Μπορείτε να επιλέξετε εκτυπώσεις σε t–shirt & polo. Αυτού του είδους οι μπλούζες είναι εξαιρετικά άνετες, οικονομικές και μπορούν να διαμορφωθούν πολύ εύκολα όπως προτιμάτε.
Σε παρόμοια λογική με τα t-shirts, μπορείτε να διαλέξετε εκτυπώσεις σε φούτερ & ζακέτες για τους υπαλλήλους. Αυτού του είδους τα ρούχα, όπως και τα παραπάνω, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. Μπορεί, για παράδειγμα, να αποτελέσουν κάτι που θα προσφέρετε στο κοινό σας δωρεάν με συγκεκριμένες αγορές ή ως δώρα σε κάποιον διαγωνισμό.

Αν δραστηριοποιείστε στο χώρο της εστίασης μπορείτε να κάνετε εκτυπώσεις σε μάσκες & ποδιές, όπως αυτές που σας προτείνουμε. Οι μάσκες με τα ονόματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συστηθούν οι σερβιτόροι σας χωρίς να χρειάζεται να συστηθούν. Ή οι εκτυπώσεις μπορούν να περιλαμβάνουν απλώς το λογότυπό σας.

  1. Εκτυπώσεις σε κούπες

Οι εκτυπώσεις σε κούπες μπορούν και αυτές να λειτουργήσουν υπέρ της διαμόρφωσης ενός ομαδικού κλίματος στην επιχείρησή σας. Ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε, μπορούν να αποτελέσουν πολύ fun εταιρικά δώρα τα οποία παράλληλα είναι και πολύ πρακτικά. Γενικότερα τα δώρα συμβάλλουν στην τόνωση του ηθικού των υπαλλήλων σας. Εκτός αυτού, μπορούν να λειτουργήσουν, όπως και τα μπλουζάκια, ως μέσο για να διαφημίσετε την επιχείρηση, κάνοντας giveaways. Αν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι σας έχουμε την λύση και εδώ Επικοινωνήστε με την εταιρία MediaClub.gr.

Αυτά είναι ελάχιστα μόνο από όσα μπορείτε να κάνετε. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να ανακαλύψετε όλες τις εκτυπώσεις που μπορούμε να κάνουμε μαζί για να χτίσετε την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλες τις καινούργιες μας προσφορές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *